Google+
Youtube
Pinterest

Blog


A szomszéd fűje mindig zöldebb

Masszírozom az embereket, és közben beszélgetünk... Nagyon sok és sokféle történetet  hallok nap mint nap.
Ezek a történetek van amiben hasonlítanak egymásra és van köztük sok különbözőség is. Van viszont egy sokszor visszatérő motívum, amit nagyon sokszor kérdeznek az emberek: "Miért pont én? Mit csinálok rosszul?"

Sokan hiszik azt, hogy ha az élet nehézség elé állítja őket, akkor biztosan valamit rosszul csináltak, elrontottak. 
Ez koránt sincs így. Sokszor nem tudjuk, hogy mi miért történik az életünkben. A megpróbáltatások, a rossznak látszó dolgok legtöbbször tanítani akarnak nekünk valamit. Ezeken a tanulási folyamatokon mindenki átmegy kivétel nélkül. Csak az egyes embereknek mást és mást kell megtanulniuk. Van akinek az együttérzést, van akinek azt, hogy kimutassa az érzéseit, van akinek a fegyelmezettséget, van akinek a kitartást, kell megtanulnia, és még hosszasan sorolhatnám. Ha türelmesen tanulmányozod az életed eseményeit, rábukkanhatsz vissza visszatérő dolgokra, és rájöhetsz, hogy bizonyos esetekből neked mit kellett megtanulnod. Mindannyian, akik leszületünk ide a Földre, céllal érkezünk, egyfajta életfeladattal. Ez minden egyes léleknél más és más. Vannak csoportok, akiknek a fő életfeladata ugyanaz, de az egyéni életutak ekkor is változatosak.

Talán úgy látod, hogy a másik ember sokkal sikeresebb, gazdagabb, és úgy gondolod, hogy ezek okán boldogabb is nálad. De ha elbeszélgetnél vele, és elárulná legféltettebb titkait, ha beszélne neked a félelmeiről, a szenvedéseiről, a szorongásairól, bizony rájönnél, hogy neki sem egyszerű az élete. Mindenkinek megvannak a saját nehézségei, fájdalmai, szenvedései, amit igyekszik a külvilág előtt elrejteni. És igyekszik mindezek ellenére boldog lenni. Hisz minden ember szeretetre és boldogságra vágyik, ki így, ki úgy. Ha azt gondolod, hogy a másik ember azért boldogabb nálad, mert szerencséje van az életben, bizony tévedsz. A vélt boldogság mögött sokszor igen fájdalmas dolgok bújnak meg. Tehát ne irigyeld senkitől az életét, a látszat sokszor csal. Az igazán boldog emberek nagyon sokat tettek azért, hogy megtapasztalják a valódi boldogságot. Legyőzték az eléjük kerülő akadályokat, megtanultak sok mindent saját magukról, legyőzték belső félelmeiket, megtanulták és megtapasztalták a hit erejét. A boldogságuk forrása nem a külsőségekben rejlik, hanem saját belső békéjükben.

Ha változást szeretnél elérni az életedben te magadnak kell változnod. Te vagy minden folyamat elindítója és 
végeredménye is. A körülötted lévő világ visszatükröz téged, és ha ebben a tükörben képes vagy meglátni önmagad, már nagy lépést tettél a változás felé.Szólj hozzá!